Tarina kuvan takaa: Konsta Punkka

Tarina kuvan takaa: Konsta Punkka

Luontokuvaaja Konsta Punkka on noussut suureen suosioon valloittavilla eläinkuvillaan. Tässä postauksessa Konsta esittelee kolme eläinvalokuvaa ja kertoo lyhyesti tarinan kuvien takaa.

Kuva 1: ”Ketun katse”

 ”Tämä on yksi lempi kettukuvistani, joita olen ottanut. Pitkän odotuksen jälkeen kettu tuli vain parin metrin säteelle minusta ja pystyin ottamaan ketusta kuvan, jossa minulle tyypillisesti kuvasta saa aistittua ketun tunteita sekä ajatuksia.”

Kuvattu Hollannissa Sonyn a77v kameralla, Kuvaushetkellä käytössäni oli 40mm polttoväli. Aukkona oli 3,2 sekä valotusaikana 1/200.

kettu katsoo kameraan

Kuva 2: "Kettu kehyksissä"

 ”Tutkin maastoa ja mietin miten haluaisin kehystää ketun kuvassani. Löysin tämän kyseisen vanhan kelopuun, jonka alla odottelin hetken aikaa. Ketut ovat eläiminä yleensä uteliaita, joten muuta ei tarvinnut tehdä kuin odottaa. Oivallisella hetkellä hyödynsin kameran suljinta huomiota herättävänä tekijänä ja sain ketun huomion ja katseen vangittua kamerallani.” 

Kuvattu Hollannissa Nikon d700 kameralla. Polttovälinä käytetty laajaa 24mm. Aukkona on ollut f.4,8 ja valotusaikana 1/180.

kettu kehyksissä

Kuva3: "Lentävä talitintti"

 ”Lintulaudan erilaiset asukit on kuvatuin aiheeni jo monen vuoden ajan. Useiden tuhansien kuvien jälkeen usein miettii, että mitä uudenlaista voisi kuviin voisi keksiä. Tässä kuvassa halusin linnun lentävän kohti kättä ja saada samalla kiinnostavan taustan (talon) kuvan taustalle.”

Kuva on otettu Suomessa Nikon d700 -järjestelmäkameralla 50mm polttovälillä. Käytin aukkona F5.6, jotta taustaan saataisiin vielä informaatiota. Linnun pysäytin kuvaan 1/1000 suljinajalla.

talitiainen lentää ja laskeutuu kädelle

Lue myös

Askel eläinten valtakuntaan – eläinvalokuvaaja Konsta Punkka

Askel eläinten valtakuntaan – eläinvalokuvaaja Konsta Punkka

Konsta Punkka on maailmanlaajuiseen suosioon noussut nuori valokuvaaja, joka on erikoistunut eläinvalokuvaukseen. Hän vieraili Rajala Pro Academyssa kertomassa eläinvalokuvauksen filosofiastaan ja siitä, miten hän rakentaa luottamusta itsensä ja kuvaamiensa eläimien välille.

Lue lisää

Kategoriat