ESILLÄ NYT

a_la_mahdumuottiin-vaaka

#älämahdumuottiin

Mirkku Merimaa & Niina Stolt


#älämahdumuottiin / #breakthemold /#vågavägranormen on yhteiskunnallinen taide- ja hyväntekeväisyysprojekti, jossa kuvataan ihmisiä alasti mallinuken kanssa. Mallinukke symboloi epärealistisia paineita ja odotuksia, joille useimmat meistä altistuvat. Projektilla edistetään moninaisuutta, tasa-arvoa, yhteisöllisyyttä ja itsensä hyväksymistä. 

#älämahdumuottiin / #breakthemold /#vågavägranormen – näyttely on esillä Rajala Galleryssä, vanhassa Postitalossa 1.12.2022-31.12.2022. Näyttelyssä nähdään kaikki projektin puitteissa kuvatut yli 1800 valokuvaa vaikuttavina kollaaseina ja pysäyttävinä yksittäiskuvina. 

Ammattivalokuvaajat ja valokuvataiteilijat Mirkku Merimaa ja Niina Stolt aloittivat #älämahdumuottiin-projektin keväällä 2017, jotta kenenkään ei tarvitsisi tuntea olevansa vääränlainen. Projektiin ovat osallistuneet perustajien lisäksi ammattivalokuvaajat Sari Muhonen, Emmi Virtanen, Maria Grönroos, Jenni-Maria Könönen, Mika Vallineva, Venla Vierola, Tiina Haring, Marc Sabat, Kati Latva-Panula, Mervi Sarenius, Reetta Muranen, Tiia Ennala sekä Mari-Elina Lemmetty.

#älämahdumuottiin-projekti tarjoaa sekä tekijöille että kuvaukseen osallistujille mahdollisuuden tehdä jotain merkityksellistä, mahdollisuuden rohkeasti ylittää itsensä, olla osana jotain isompaa sekä osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun ja olla mukana muuttamassa maailmaa.

Projektissa käsitellään hankaliakin aiheita, kuten häpeää ja riittämättömyyden tunteita lempeällä, empaattisella ja osallistavalla tavalla. Projektilla kyseenalaistetaan olemassa olevat muotit ja kannustetaan ihmisiä tulemaan näkyväksi sellaisina kuin he ovat. Kuvissa ollaan alasti, joten osallistujat ottavat rohkean askeleen ja riisuvat sekä konkreettisesti että kuvaannollisesti suojamuurinsa ja astuvat näkyville omana, paljaana itsenään.

“Jotta kenenkään ei tarvitsisi tuntea olevansa vääränlainen.”
Näyttely on esillä 1.-31.12.2022

Mirkku Merimaa & Niina Stolt

#älämahdumuottiin -liikkeen takaa löytyvät helsinkiläiset ammattivalokuvaajat, valokuvatateilijat, yrittäjät & maailmanparantajat Niina Stolt & Mirkku Merimaa.  Heidän missionsa on, että ihminen tulee näkyväksi itselle ja muille ja he uskovat, filosofi Frank Martelan olevan oikeassa sanoessaan, että ”Elämän merkitys on tehdä itselleen merkityksellisiä asioita siten, että tekee itsestään merkityksellisen muille ihmisille.”

Niinalla ja Mirkulla on yhteensä yli 30 vuoden kokemus ihmisten kuvaamisesta ja kuvattuja ihmisiä on kertynyt vuosien varrella tuhansia. He haluavat ravistella ajatuksia siitä minkälaisia ihmisten "kuuluu olla" ja näyttää, että jokaisesta saa kauniita kuvia. Valokuvissaan he tuovat ihmiset näkyväksi monimuotoisina, ihanina, ihmeellisinä ja arvokkaina.

Niinan ja Mirkun poikkeuksellisesta yhteistyöstä on kummunnut #älämahdumuottiin -projektin lisäksi mm. Ihana Nainen -elämykset sekä muut ihanat elämykset, joissa he näyttävät, että jokainen on ihana ja arvokas juuri sellaisena kuin on sekä herkkä ja toiveikas Selviytyjät ja Auttajat – näyttely, jossa lähisuhdeväkivallasta selviytyjät ja heidän selviytymiskeinonsa nostetaan näkyville.

 

alamahdumuottiin.fiInstagramFacebook

perustajat_pysty

Osoite

Rajala Pro Shop Postitalo

Mannerheiminaukio 1

00100 Helsinki

Aukioloajat

Arkisin 10-18

Lauantaisin 10-16

Sunnuntaisin Suljettu

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Esteetön kulku Elielinaukio 2F kautta.

Tulevat näyttelyt

Menneet näyttelyt

Copyright © 2019 Osakeyhtiö Osk. Rajala