Panasonic Lumix DMC-LX15 -kompaktikamera, musta Zoom

Panasonic Lumix DMC-LX15 -kompaktikamera, musta

229106753

Panasonic DMC-LX15 on erinomainen kompaktikamera hämärä- ja makrokuvaamiseen!

LX15 on varustettu valovoimaisella ja nopeatarkenteisella 24-72mm f/1.4-2.8 Leica DC Vario-Summilux -optiikalla, jonka lyhyin tarkennusetäisyys on vain 3cm. Lisäksi Kameran Post Focus -toiminnolla kuvan tarkennuspistettä voidaan vaihtaa vielä kuvan ottamisen jälkeen, jolloin saadaan juuri haluttu lopputulos. Suuren valovoiman ansiosta kuvaaminen onnistuu hämärässäkin sekä tuottaa tyylikkään bokeh-efektin.

5-akselisen kuvanvakaajan ansiosta kuvaaminen onnistuu vaivattomasti käsivaralta ja helpottaa hämärässä kuvaamista. Kuvat voidaan tallentaa JPEG- sekä RAW-muodossa. 4K-videokuvaaminen onnistuu 3840x2160 resoluutiolla jopa 30 kuvan sekuntinopeudella.

Sisäänrakennetun WiFi-yhteyden avulla kameraa voidaan etäohjata älylaitteen kautta ja kuvat voidaan siirtää nopeasti sosiaaliseen mediaan.

599,00 €

alk. 40,94 €/kk
Laina-aika:18 kk
Kuukausierä:40,94 €
Tilinhoitomaksut:72,00 €
Korot yhteensä:65,96 €
Luottokustannukset:137,96 €
Luottohinta:736,96 €
Todellinen vuosikorko:29.09%

Tuotepaketit

Tuotepaketit

Ominaisuudet

Lisätiedot

Myyntipaketin SisältöDMC-LX15 -kamera, akku, laturi, USB-kaapeli. rannehihna
Kennotyyppi1", BSI CMOS
Megapikseliä20,1
ISO-herkkyysalue125-12800 (80-25600)
TallennusmuotoJPEG, RAW
VideomuotoAVCHD, H.264, MPEG-4
Videotaajuus3840 x 2160: 24fps, 3840 x 2160: 30fps, 1920 x 1080: 24fps, 1920 x 1080: 30fps, 1920 x 1080: 60fps, 1280 x 720: 30fps
Kuvasuhde16:9, 3:2, 4:3
EtsinEi
Näyttö3", Kääntyvä, Kosketus, tarkkuus 1 040 000 pistettä
Tarkennuspisteitä49 pistettä, Kontrastitarkennus
KuvausohjelmatAutomaattinen, Suljinajan esivalinta, Aukon esivalinta, Manuaali
Valotuksen korjaus+/-5 EV (1/3 EV)
Suljinaika max.1/16000 s
Suljinaika min.60 s
Itselaukaisin2 s, 10 s
Sarjakuvausnopeus10 kuvaa/s
ObjektiivikiinnitysKiinteä
Kinovastaavuus24-72 mm
Optinen Zoom3x
Digitaalinen zoom4x
Lähin tarkennusetäisyys3 cm
MikrofoniSisäänrakennettu stereomikrofoni
SääsuojausEi
GPSEi
WiFiKyllä
MuistikorttiSD, SDHC, SDXC
LiitännätHDMImicro, USB 2.0, Wi-Fi
Mitat (L x K x S)106 x 60 x 42 mm
Paino310 g
Takuu24 kk

Arvostelut

Sopivan pieni kamera rentoon kuvaamiseen. Arvostellut Ulla 7.7.2017
Yleisarvio
Käyttökokemukset Lumixin kanssa yllättivät positiivisesti. Kokonsa puolesta mahtava juuri mukana kannettavaksi ja kasuaalimpaan kuvaamiseen, esimerkiksi reissukameraksi hyvä vaihtoehto. Myös kameran esiin ottamisessa on paljon pienempi kynnys, kuin järkkäriä mukana kantaessa. F1.4 aukko mahdollisti siistit ja valovoimaiset kuvat myös illan pimetessä. Myös videon laatu on itselleni riittävä kuvatessani välillä pieniä fiilispätkiä.

Kameran käyttöönotto oli melko helppoa, ja käyttöjärjestelmä tuli tutuksi muutaman kuvauskerran jälkeen. Joitakin toimintoja sai hakea pidempään, mutta nekin löytyivät viimeistään ohjekirjaa vilkaisemalla. Kääntyvä näyttö on kätevä vaativimmissa kuvakulmissa, sekä kosketusnäytölliseen kameraan tottuneena Lumixin kosketusnäyttö on omaan käyttööni sopiva. 4K-kuvausmahdollisuus on kätevä esimerkiksi eläimiä tai lapsia kuvatessa.

Kaiken kaikkiaan oikein näppärä kapine rentoihin kuvaushetkiin!
Loistava pokkari huippu optiikalla Arvostellut Mikko 5.7.2017
Yleisarvio
Kokonsa puolesta Lumix on mitä mainioin kamera reissukäyttöön ja kulkee kivuttomasti mukana niissäkin tilanteissa, kun järkkärin jättää mieluummin kotiin.

Lumix on helppokäyttöinen ja valikot selkeitä. Kosketusnäyttö joka vieläpä toimii hyvin.

Sarjakuvaus onnistuu 10kuvaa/s ja 4k-burst tilassa jopa 30kuvaa/s!

Objektiivin laajan pään f 1.4 valovoima riittää hämäremmissäkin olosuhteissa ja kameran suuri kenno kestää kohtalaisen hyvin myös herkkyden nostoa.

Tällä kuvaa myös laadukasta videota tarvittaessa.

Kameran sisäisestä wifistä ja Panasonicin image appista isot plussat.

Akun kestossa olisi hieman toivomisen varaa.

Plussat
+koko
+kuvanlaatu
+optiikka
+helppokäyttöisyys

Miinukset
-akun kesto
-tarkennus
Erittäin pätevä kamera jokapäiväiseen arkeen Arvostellut Astrid 4.7.2017
Yleisarvio
Kamera on parhaimmillaan jokapäiväisessä arjessa: mökkireissulla, synttärijuhlissa, missä vaan. Kamera pärjäsi jopa pilkkopimeällä navetan vintillä veljeni häissä. Voisinkin sanoa että kamera on melko pätevä arjen jokapaikan höylä. En sillä tietenkään mitään duunikeikkaa lähtisi tekemään, mutta omia henkilökohtaisia kuvia ikuistaessa se on todella hyvä. Kameralla tulee otettua sellaisia kuvia mitkä normaalisti ottaisi kännykällä, tosin laatu lumixissa on aivan mieletön. RAW-kuvia käsitellessäni kuva taipui vaikka mihin, ja yllätyin miten hyvä piirto kamerassa on.

Yksi kameran parhaista ominaisuuksista on sen suuri valovoima. Leican objektiivi tarjoaa huiman 1.4 aukon valovoiman jolla pärjää todella pimeässä. Tosin zoomatessa aukko pienenee automaattisesti, pitää siis osata käyttää jalkazoomia. Kamerassa on myös älyttömän hyvä videon laatu ja videon kuvantasaus. Videota tulikin kuvattua myöskin todella paljon, myöskin vlogi-ainesta kääntyvän näytön ansiosta. Paras asia kamerassa näiden lisäksi on kuitenkin sen koko: se on todellakin niin pieni että tekosyytä jättää se reissusta ei pysty keksimään.
Ärsyttävää kamerassa oli aika-ajoin seilaava tarkennus. Varsinkin videossa tämä oli häiritsevää. Varsinkin jos etualan kohde oli pieni, seilasi tarkennus aina vahingossa taustaan. Myöskin iso-arvon säätö voisi olla helpommin löydettävissä. Nyt se löytyy kosketusnäytöstä, vaikka kamerassa olisi varmasti ollut tilaa myös oikealle nappulalle. Käyttöliittymä on muutenkin melko sekava ja asetuksia löytyy monen eri nappulan takaa, kun ne voisivat olla vain yhden menun takana. Kosketusnäyttö vaikeutti muutenkin välillä käyttöä, siihen kun osuu vahingossa herkästi jolloin tarkennuskohta siirtyy kosketettuun kohtaan. Kesti myöskin kauan tajuta että tarkennusaluetta saa pienennettyä, harmi vain että tarkennusalue nollaantuu aina kameran sammuttaessa. Kamera tuntuu aika-ajoin hieman epäloogiselta, mutta onneksi siinä on myöskin niin paljon hyviä ominaisuuksia että käyttöjärjestelmän puutteista pääsee ylitse. Manuaalin lukemisella pääsee pitkälle.Arvosanat asteikolla 1-5:

· Käytettävyys ja tuntuma: 4
· Kuvanlaatu: 5
· Hämäräkuvaus: 5
· Liikkuvan kohteen kuvaus: 2
· Helppokäyttöisyys ja ominaisuuksien haltuun otto: 2
· Yhteensopivuus, applikaatiot, tiedonsiirto jne.: 2, koitin yhdistää kameraa kännykkääni wi-fin kautta ohjekirja kädessä, tässä kuitenkaan onnistumatta.
Loistava suorituskykyinen nopeiden tilanteiden kompaktikamera Arvostellut Olli 4.7.2017
Yleisarvio
Täytyy tunnustaa, että alkuun olin melko lailla epäileväinen pikku-Lumixin suorituskyvystä. Kamera on kuitenkin sen verran pienempi, kun on tottunut käyttämään isompaa järkkäriä. Hetken aikaa kameraa käytettyäni huomasin kuitenkin, että pienuudessa on myös etunsa. Kamera kulkee mukavasti takintaskussa eikä paina juuri mitään. Suurin haitta pienuudessa oli se, että nappuloita tuntui menevän aina vähintään kolme pohjaan kun yritti jotain painaa :) Kamerassa on kokoisekseen aivan mahtava optiikka ja sen suurin aukko on laajemmassa päässä jopa F1.4, jos kameraa käyttää normaalissa kuvaustilassa. Myös kennon ISO-käyttäytyminen, eli se miten kuva alkaa rakeistumaan sen herkkyyttä kasvattaessa, on kokoisekseen erittäin mukava. ISO1600 arvolla otetut kuvat ovat aivan käyttökelpoista kamaa.

Parin viikon aikana käytin kameraa oravien ja lintujen kuvaamiseen. Oravien kuvaamiseen käytin kameraa normaalissa kuvaustilassa, jossa kuvat olivat niinsanottuja raakakuvia (RAW). Tämä tarkoittaa sitä, ettei kamera "päättelä" kuvaa, joka mahdollistaa paremman muokkauksen jälkikäteen. Normaalitilassa määrittelin kameran ottamaan niin nopeaa sarjaa kun raakakuvilla oli mahdollista eli 10 kuvaa/s. Oraville tämä nopeus oli enemmän kuin tarpeeksi ja välillä pudotinkin nopeauden kuuteen kuvaan sekunnissa, joka mahdollisti taas hiukan kookkaamman raakakuvan ottamisen. Lintujen kuvaamisessa käytin kameraa kehutussa 4K-burst -tilassa. Tämä mahdollisti jopa 30 kuvaa sekunnissa, joka oli enemämmän kuin tarpeen vilkkaiden pikkulintujen kanssa telmiessä. Miinuksena 4K -tilassa oli kuitenkin se, että optiikka ei enää auennut laajimmilleen eli 24mmm sijasta 4K-tilassa kuvattiin laajimmillaa 35mm:ssä. Ja tämä taas vaikutti siihen, että suurin aukko oli enää F2.8. Suurin miinus, joskin ymmärrettävä sellainen oli se, että 4K -tila tuotti vain JPG-kuvia, joissa ei ollut enää niin paljon varaa jälkiparantelulle.

Käytin tuon kahden viikon aikana myös jonkin verran kameraa videokuvaamiseen. Ja vasta jälkikäteen tajusin, että kamera tuottaa erittäin hyvää videokuvaa ja kameran kennossa oleva 5-akselinen kuvanvakaaja tekee erinomaista työtä.

Kamera on ehdottomasi parhaimmillaan tilanteissa, joissa ei järkkäriä tule kannettua mukana, matkoilla, hengailutilanteissa ja vähemmän totisessa videokuvaamisessa. Myös lähikuvia linnuista ottaessa kamera on aivan loistava. 4K-tila takaa sen, että linnun siivet ovat ainakin, jossain kuvassa hienosti auki. Tällaiseen käyttöön voisin itsekkin Lumixin hankkia.

Parasta

+Koko (kätevä, kevyt, helppo ottaamukaan)
+Optiikka (kokoonsa nähden erittäin laadukas ja mahdollistaa monenlaisen kuvaamisen)
+Kuvausnopeus
+ISO-käyttäytyminen (pikkukennoiseksi loistava)
+Video
+4K-burst -kuvaustila
+Helppokäyttöisyys

Välttävää

-Akun kesto (joskin kompaktikameraksi yllättävä hyvä)
-Pieni koko vaikeuttaa välillä käyttöä
-Tarkennus tietyissä tilanteissa melko hankalaa

Arvosanat (1 -huono ja 5 -erinomainen)

Käytettävyys ja tuntuma: 4, Monipuolinen, paljon toimintoja, helppo käyttää, pienuus välillä hankaloitti

Kuvanlaatu: 4, Raakakuvat loistavia, ISO100-1600 erittäin hyvin, 3200-6400 välttävää ja 6400-12800 toivomisen varaa

Hämäräkuvaus: 4, Optiikka ja etenkin aukko F1.4 päästää kennolle huomattavan paljon valoa ja sen kun yhdistää suhteellisen hyvään ISO-käyttäytymiseen niin hämärä kuvaus toimii loistavasti jopa liikkuvaankin kohteeseen

Liikkuvan kohteen kuvaus: 3, kuvausnopeus loistava, mutta tarkennuksessa välillä toivomisen varaa

Helppokäyttöisyys ja ominaisuuksien haltuunotto: 4, Kamerassa paljon toiminnallisuutta, joista vain murto-osaa kerkesin testaamaan, ne mitä testasin olivat helppo käyttöisiä ja toimivia
Hyvä kompakti kamera jokapäiväiseen käyttöön Arvostellut NL 3.7.2017
Yleisarvio
Yleisfiilis ja kuvauskokemus

Kamera oli helppo ottaa käyttöön ja toiminnot olivat suhteellisen samanlaiset kuin järkkärissä, mikä oli kiva yllätys. LUMIX kulki vaivatta mukana käsilaukussa ja etenkin lomalla se oli superkätevä. Kuvaaminen onnistui helposti ja kosketusnäytöltä sai näpsäkästi valita tarkennuspisteen, joka auttoi itse kuvaamista huomattavasti. Myös videokuvaaminen, jonka sai käyntiin vain yhdellä napin painalluksella, oli tehty helpoksi. Kääntyvän näytön avulla pystyi videokuvaamaan myös maantasossa olemalla kyykyssä tai polvillaan.

Minkälaisissa tilanteissa kamera on parhaimmillaan?

Ehdottomasti kuvatessa ihmisiä tai lähikuvia. Suuren valovoiman ansiosta varsinkin yksityiskohtien kuvaaminen oli helppoa. Parhaimmat kuvat ovat mielestäni otettu niin, että kuvassa on selkeä pääkohde ja tausta on epätarkka. Tämänlainen kuvaaminen luonnistui LUMIXilta paremmin kuin hyvin. Myös lyhyissä videopätkissä kamera oli erinomainen. En voi uskoa kuinka hyvälaatuista materiaalia kamera sai aikaan.

Minkälaisissa tilanteissa voisit kuvitella itse tarvitsevasi kyseistä laitteistoa ja sen ominaisuuksia?

Voisin kuvitella ottavani kamerani mukaan joka paikkaan. Kokonsa puolesta se mahtuu taskuun ja on helppo kaivaa esiin tilanteessa kuin tilanteessa. LUMIX on myös parasta matkaseuraa, jolla saa ikuistettua tärkeät hetket. Toisaalta kamera kulkee näppärästi arjessa mukana ja välillä onkin mukava napata arkisista hetkistä kuvia tai videota.

Käytettävyys ja tuntuma , 5 – kompaktin kokoinen ja sopi just eikä melkein käteen
Kuvanlaatu , 4 – kuvanlaatu oli suhteellisen hyvä, 4K -toiminnon kuvat jäivät hieman epätarkoiksi
Hämäräkuvaus, 4 – pieni aukko ( f1.4 ) oli suuri apu hämäräkuvauksessa
Liikkuvan kohteen kuvaus, 3 – edellisen kuvan tallennuksessa meni liian kauan eikä kamera ehtinyt seuraavan liikkuvan kohteen mukaan. Kuvanlaadussa voisi olla parantamisen varaa.
Helppokäyttöisyys ja ominaisuuksien haltuun otto, 4 – helppo ottaa käyttöön, mutta joitain ominaisuuksia sai etsiä monien ruutujen takaa. Yllättävän monipuolinen pieneksi kameraksi.
Yhteensopivuus, applikaatiot, tiedonsiirto jne. , 4 – 4k kuvan tallennus oli hankalaa. Otetut kuvat piti valita kameran ruudulla, jonka jälkeen tallentaa kuvaksi. Kuvia ei voinut poistaa koneen kautta vaan piti tehdä erikseen kameran ruudulla.
Nopea ja kätevän kokoinen kamera monipuolisilla toiminnoilla Arvostellut Suski 12.6.2017
Yleisarvio
Lumixin pokkari sopii 4K-sarjakuvauksensa ansiosta erinomaisesti erittäin nopeiden tilanteiden taltioimiseen: kamera tallentaa sekunnissa jopa 30 ruutua 8 miljoonan pikselin kuvina. Tarkennuksen kanssa sai tällöin kuitenkin olla erityisen tarkkana, ja kohdistinkin tarkennuksen etukäteen ja jäin odottamaan kohdetta oikeaan kohtaan:

Akku kului kuvattaessa 4K-moodilla melko nopeasti, mutta esimerkiksi oravien ja lintujen nopeat liikkeet taltioituivat tällä tavalla varmasti muistikortille. Aukoilla f1.4-f2.8 taustan sai sopivasti pehmenemään ja kohteen irtoamaan taustasta.

Jälkikäteen kuvien valikoiminen 4K-sarjakuvaustiedostosta sujui näppärästi Lumixin kosketusnäytöltä selaamalla: ensin liukupalkkia käyttämällä haettiin oikea kohta kuvasarjasta ja valittiin oikea ruutu tallennettavaksi JPEG-muodossa.

Pienen kokonsa ansiosta kamera on helppo ottaa mukaan minne vain ja se mahtuu vaikka takin taskuun.

Kirjoita oma arvostelusi

Vain rekisteröityneet asiakkaat voivat kirjoittaa arvosteluja. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy

Myymäläsaatavuus

Heti varastosta
Varmista saatavuus
Tilapäisesti loppu

Tuotetta varastossa tällä hetkellä näissä myymälöissä:

Myymälä Saatavuus Yhteystiedot Aukioloajat
Verkkokauppa
Varmista saatavuus
Tuotteen ollessa loppu verkkokaupan varastosta, tilaus toimitetaan mahdollisuuksien mukaan myymälävarastoista
Postitalo, Helsinki
Tilapäisesti loppu
Mannerheiminaukio 1
00100 Helsinki
020 7530 281
ma-pe 9.00-19.00
la 10.00-16.00
Tuomiokirkonkatu 34, Tampere
Heti varastosta
Tuomiokirkonkatu 34
33100 Tampere
020 7530 260
ma-pe 10.00-18.00
la 10.00-15.00
Yliopistonkatu 13, Turku
Heti varastosta
Yliopistonkatu 13
20100 Turku
020 7530 201
ma-pe 10.00-18.00
la 10.00-15.00
Kauppakeskus Sello, Espoo
Varmista saatavuus
Leppävaarankatu 3-9
02600 Espoo
020 7530 291
ma-pe 10.00-21.00
la 10.00-19.00
su 12.00-18.00

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista