Järjestelmäkamerat

loader

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva
 1. Loading....
  {{getFormattedData(product, 'brandi')}} {{getFormattedData(product, 'name')}}
  {{getFormattedData(product, 'clubprice_banner.label')}}
  {{getFormattedData(product, 'clubprice_banner.value')}}
  {{getFormattedData(product, 'cashback_banner.price')}}
  {{getFormattedData(product, 'cashback_banner.label')}}
  {{getFormattedData(product, 'stock_item.stock_label')}}
  Loppu varastosta
Emme löytäneet yhtään tuotetta.

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva

Järjestelmäkamerat ovat keksimisestään lähtien olleet ammattilaisten ja vaativien harrastajien valinta valokuvaukseen. Järjestelmäkameralla tarkoitetaan kameraa, jonka objektiivi eli linssi - ja mahdollisesti muutkin osat - ovat vaihdettavissa käyttäjän ja käyttötarkoituksen vaatimalla tavalla.

Nykyään järjestelmäkameroita on pääsääntöisesti kahdenlaisia; digitaaliset peilijärjestelmäkamerat (DSLR, digital single-lens reflex), ja peilittömät järjestelmäkamerat (mirrorless). Peilijärjestelmäkamerat heijastavat objektiiviin tulevan valon kennon edessä olevan peilin kautta kameran etsimeen, näyttäen kuvaajalle viiveettömästi, mitä linssikin näkee. Peilitön järjestelmäkamera taas välittää kuvakennon, eli sensorin saaman informaation digitaalisesti elektroniselle etsimelle.

Peilittömien järjestelmäkameroiden kehityksen myötä erot ovat muuttuneet yhä mitättömämmiksi, ja kameravalmistajat ovatkin siirtyneet yhä vahvemmin peilittömiin kameroihin. Kuitenkin erityisesti Canon, Nikon ja Pentax pitävät vielä perinteisempiä peilijärjestelmäkameroita tuoreempien peilittömien ohella valikoimissaan. Valinta näiden kahden kameratyypin välillä on nykyään lähinnä käyttäjänsä mieltymyksistä kiinni, eikä kumpikaan ole toistaan huonompi valinta.

Järjestelmäkameroita on paljon moneen eri tarkoitukseen ja budjettiin. Suurin osa järjestelmäkameroista on suunnattu enimmäkseen valokuvaamiseen, mutta nykyään monet tarjoavat ammattitason video-ominaisuuksiakin, ja ovatkin monissa käyttötarkoituksissa jopa korvanneet perinteisemmät videokamerat vaihdettavan optiikkansa ja kookkaampien kuvakennojensa ansiosta.

Erityisesti halvimmista järjestelmäkameroista on karsittu joitain ominaisuuksia pois, mutta se voi olla vasta-alkajalle hyväkin asia; järjestelmäkamera voi aluksi vaikuttaa hyvinkin monimutkaiselta laitteelta, ja yksinkertaistettu käyttöliittymä helpottaa keskittymään valokuvaamisen peruspilareihin, kuten valotukseen, tarkennukseen ja asetelmaan. Käyttökokemuksen karttuessa kuitenkin avautuu runsaasti uusia mahdollisuuksia, kun käyttäjä oppii, mitä ominaisuuksia juuri hän kaipaa kameraltaan. Kun olet valmis päivittämään uuteen järjestelmäkameraan, hyvitämme vaihdossa vanhan kamerasi ja objektiivit.

Rajala Pro Shopin valikoimasta löydät runsaasti järjestelmäkameroita huippumerkeiltä, kuten Canon, Nikon, Olympus/OM SYSTEM, Sony, Panasonic, Fujifilm, Hasselblad ja Leica.

Copyright © 2019 Osakeyhtiö Osk. Rajala