Skannerit

loader

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva
 1. Loading....
  {{getFormattedData(product, 'brandi')}} {{getFormattedData(product, 'name')}}
  {{getFormattedData(product, 'clubprice_banner.label')}}
  {{getFormattedData(product, 'clubprice_banner.value')}}
  {{getFormattedData(product, 'cashback_banner.price')}}
  {{getFormattedData(product, 'cashback_banner.label')}}
  {{getFormattedData(product, 'stock_item.stock_label')}}
  Loppu varastosta
Emme löytäneet yhtään tuotetta.

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva

Skannerin tehtävä on tuottaa fyysisestä kuvasta tai dokumentista digitaalinen kopio. Erityisen hyödyksi skannerit ovat esimerkiksi vanhojen valokuvien taltionnissa ja entisöinnissä. Tietokoneelle skannattua kuvaa voi kuvankäsittelyohjelmassa muokata ja haalistuneisiinkin kuviin on näin mahdollista saada lisää kontrastia. Skannerilla saat myös kotitoimistosi pysymään siistimpänä, kun voit skannata kaikki tärkeät säilytettävät dokumentit digitaaliseen muotoon ja säilyttää ne tietokoneesi kovalevyllä erilaisten mappien ja kansioiden sijaan.

Yleisimmin kuluttajille tarjolla olevat skannerit ovat nimeltään tasoskannereita. Niissä skannattava kuva asetetaan lasilevylle, josta skanneri sitten kopioi sen digitaaliseen muotoon tietokoneellesi. Skannatessa kannattaa kiinnittää huomiota skannausasetuksiin. Useimmissa skannereissa on mahdollista valita, millä tarkkuudella skanneri kopioi kuvan, tuleeko kopio olemaan värillinen vai mustavalkoinen, vai kopioidaanko kuvan kenties peilikuvana. Erityisesti skannauksen resoluutio on syytä tarkistaa, useimmissa skannereissa tämä vaihtelee 600 - 1200 dpi:n välillä. Käytännössä, mitä suurempi resoluutio, sitä suurempi kopio skannatusta kuvasta on mahdollista tehdä.

Mikäli haluat skannata negatiivin tai dian kannattaa varmistaa, että skannerin mukana tulee pidike näitä varten. Epsonin huippuskannerit poistavat automaattisesti skannauksesta pölyä ja likaa, jotta kopioosi ei tallennu mitään sinne kuulumatonta. Korkealaatuisten LED-valot mahdollistavat nopeamman käyttövalmiuden. Automaattiset värintunnistus ja -korjausohjelmat palauttavat vanhatkin kuvasi entiseen loistoonsa hetkessä.

Merkittävimmät eroavaisuudet eri skannereiden välillä ovat nopeus, resoluutio ja miten värejä kohdellaan. Nämä tekijät tulevat vaikuttamaan myös skannerin hintaan.

Se, mikä näiden tekijöiden kombinaatio voisi sopia parhaiten sinulle riippuu siitä, mitä sinun skannerisi pääkäyttöön tulee kuulumaan. Jos olet valokuvaaja-ammattilainen joka tulee käyttämään paljon aikaa kuvien skannaamiseen, värit ja resoluutio tulevat luultavasti olemaan tärkeämpiä kuin silloin, jos tulet pääasiassa käyttämään skanneriasi digitaalisten kopioiden tekemiseen dokumenteista, jotka haluat säilyttää.

Copyright © 2019 Osakeyhtiö Osk. Rajala