Yritys

Oskari Rajala

RAJALA

KUVAAJIEN TAKANA VUODESTA 1919

Yrityksemme perustaja, Oskari Rajala, aloitti valokuvaajana ja valokuvaustarvikkeiden kauppiaana Turussa vuonna 1919. Oskari Rajala otti mm. luokkakuvia ja ajoi moottoripyörällä ympäri Suomea kuvaamassa kirkkoja. Kirkkokuvista valmistettiin postikortteja ja niitä myytiin paikallisille kauppiaille myytäväksi matkailijoille. Myöhemmin Oskari Rajala alkoi myös valmistaa kameroita ja radioita. Omalla OR- merkillä myytiin niin filmiä, kameroita kuin radioitakin. Talvisota keskeytti kuitenkin hyvin alkaneen kamerateollisuuden. Tuontilisenssejä ei saanut ja tehdas tuhoutui pommituksissa. Meniscus -objektiivit jäivät historiaan.
 
Sotien jälkeen alkoi jälleenrakennus ja vähitellen erikoiskauppakin alkoi elpyä. Valokuvia valmistettiin yhä enemmän ja enemmän. Myös värikuvien kuvaaminen tuli vähitellen kaikelle kansalle mahdolliseksi. Oskari Rajalakin aloitti värikuvien valmistuksen omassa laboratoriossaan. Toimintaa laajennettiin myös muille paikkakunnille ja aloitettiin uudelleen muistojen ikuistamiseen tarvittavien tuotteiden maahantuonti.
 
 
 

Wanha Rajala

Vuonna 2000 Varsinais-Suomen Agenda 21 palkitsi Rajala Cameran vuoden ympäristöpalkinnolla ympäristöasioiden huomioonottamisesta kuvanvalmistuksessa. Rajalan laboratorioissa
käytettiin vain kierrätyskemiaa ja otettiin metalliset ja muoviset filmipurkit kierrätykseen. Myös raskasmetalli eli hopea poistettiin jätekemiasta.
 
Vuonna 2001 Varsinais-Suomen Yrittäjät ry. valitsi Rajalan vuoden perheyritykseksi.
 
Vuonna 2003 Mikrobitti lehti testasi nettikuvien laadun kahdeksassa kuvavalmistamossa ja totesi Rajalan kuvalaadun parhaaksi.
 
Digitaalisuus on muuttanut oleellisesti muistojen ikuistamista. Uusimmat kamerat mahdollistavat paljon sellaista, josta ei voitu aikaisemmin edes uneksia.
Rajalan valikoimat ja asiakasmäärä ovat kasvaneet jatkuvasti, joten Rajalan on ollut mahdollista laajentaa toimintaansa.
 
Toimimme omissa myymälöissä Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Tukholmassa, Turussa sekä verkkokaupassamme kaikkialla 24/7.
 
”Ikuista elämää” on ollut mottomme jo miltei 100 vuotta.


Tervetuloa asiakaspiiriimme!
Copyright © 2019 Osakeyhtiö Osk. Rajala