Wacom Intuos Draw Pen S -piirtopöytä, valkoinen Zoom

Wacom Intuos Draw Pen S -piirtopöytä, valkoinen

236CLT490DWN

TUOTE POISTUNUT VALIKOIMISTA!

Ole hyvä ja tutustu vastaaviin tuotteisiin täällä.


Wacom Intuos Draw Pen Small -piirtopöytä on laadukas työväline graafiseen suunnitteluun, kuvankäsittelyyn sekä piirtämiseen.

Piirtopöydässä on neljä toimintonäppäintä sekä paineen tunnistava kynä, joiden avulla työskentely on nopeaa, tarkkaa ja vaivatonta. 1024 painetasoa tunnistava kynä tekee käsittelystä luonnollista tuottaen ohuempia sekä paksumia linjoja riippuen kynän painalluksesta. Käyttö soveltuu oikea- ja vasenkätisille.

Mukana tulee latauskoodi ArtRage Lite -ohjelmistoon, jonka avulla opit käyttämään piirtopöydän tarjoamia mahdollisuuksia.

Kevyt ja kompakti Intuos Draw Small -piirtopöytä kulkee helposti mukana kaikkialla ja nopea ottaa käyttöön. Aktiivisen käyttöalueen mitat ovat 152 x 95 mm

Norm: 95,00 €

75,00 €

Ominaisuudet

Lisätiedot

Myyntipaketin SisältöIntuos Draw S -piirtopöytä, kynä, USB-kaapeli, kynän lisäpäät, ohjelmiston latauskoodi, CD-ROM
Mitat (L x K x S)Active area: 152 x 95 mm
Paino290 g

Arvostelut

Kooltaan täydellinen Arvostellut Mikko 29.6.2017
Yleisarvio
Kevyt ja kooltaan täydellinen piirtopöytä reissukäyttöön ja perus kuvankäsittelyyn. Mahtuu hyvin reppuun ja tarvittaessa läppärin kanssa samaan taskuun.

Tämä on ehdottomasti kuvankäsittelijän paras kaveri, eikä ole hinnalla pilattu. Ominaisuudet riittävät ainakin minun tarpeisiini loistavasti. Tuntuma kynän ja pöydän välillä on hyvä ja jälki tarkkaa. Isompi Pro M malli on jäänyt tämän myötä hyllylle pölyttymään.

Pöytä on nopea ottaa käyttöön ja ominaisuudet sekä toimintanäppäimet helppo säätää mieleisikseen.

Ainoa miinus tulee piirtolevyn herkästä pinnoitteesta, pöytä naarmuuntuu todella helposti. Tämä tosin on vain kosmeettinen seikka, eikä ainakaan vielä ole käyttöä haitannut millään tavoin.

Plussat
+koko
+hinta
+käytettävyys
+helppo ottaa käyttöön

Miinukset
-naarmuuntuu helposti
Hyvän kokoinen, hyvä hintalaatu -suhde Arvostellut Ulla 23.5.2017
Yleisarvio
Yksi isoimmista plussista oli ehdottomasti pieni koko. Työskentelen usein eri paikoissa, ja läppäri kulkee mukana usein. Intuos kulki näppärästi mukana pidemmilläkin reissuilla, ja työskentely esimerkiksi pidemmän junamatkan aikana oli kätevää. Olen tottunut, että piirtopöydän kynän toisessa päässä on kumi, jota ei Intuosin kynässä kuitenkaan ollut. Hintalaatu-suhteeltaan varmasti hyvä etenkin aloittelevalle piirtopöydän käyttäjälle.
Loistava kevyt ja kätevä piirtopöytä Arvostellut Olli Sorvari 21.5.2017
Yleisarvio
Laitteen käyttöönotto kävi käden käänteessä. Piuha kiinni, ajurin asennus ja laite oli valmis testattavaksi. Kynä tuntui heti mukavalta käteen. Hetken mietiskelin mitä kaikilla kynän ja tason nappuloilla tulisi tehdä, mutten alussa jaksanut siihen panostaa ja ryhdyin heti hommiin. Olisin voinut toki tutustua hiukan tarkemmin tuotteeseen ennen käyttöönottoa :)

Laite oli perusasetuksillaan mielestäni joltain osin melko vaikeakäyttöinen, mutta muutamalla pikanäppäinmuutoksella sain laitteen nakutettua loistavaan käyttökuntoon. Kuvalla zoomailemisen hoidin pöydän vasemmassa yläkulmassa olevilla kahdella napilla. Asensin toisen zoomaamaan sisään ja toisen ulos. Lisäksi heti aluksi minusta tuntui siltä, että piirtopöydän pinta-ala oli heittämällä liian suuri "rentoon" käyttöön ja niinpä pienensin huomattavasti pöydän aktiivista osaa. Näillä muutamalla asetuksella laite tuntui heti huomattavasti käytännöllisemmältä.

Jotenkin ehkä kuvittelin, että laite tulisi korvaamaan hiiren melkein täysin. Näin ei kuitenkaan käynyt, koska oma kuvienkäsittelyni perustuu pitkälti slidereihin ja niiden sahaamiseen edestakaisin kunnes tulos miellyttää. Tuohon hommaan piirtopöytä ei oman kokemukseni perusteella sovi kovinkaan hyvin.

Piirtopöytä tuli kuitenkin jäädäkseen. Hahmojen rajauksen lisäksi laite on todella loistava kun käyttää brusheja (pensselikö se sitten suomeksi on?). Hiirtä käyttäessä brushin voimakkuuden säätö tehdään omasta sliderista eli joka kerta, kun haluaa voimakkaampaa jälkeä tulee käydä raahaamassa slideria. Piirtopöydällä kynää ei tarvitse kuin painaa lujempaa... Tämä on omasta mielestäni yksi laitteen ehdottomasti parhaita puolia. Oma tähtikuvien käsittelyni sai ihan uuden käänteen kun linnunradan eri yksityiskohtia voi tuoda huomattavasti helpommin esille.

Vaikka laite onkin loistava brushien käyttöön, huomaan silti kaipaavani hiiren scrollia joka kerta, kun pöytää käytän (eli neljä kertaa päivässä :) ). Tämän olen kuitenkin ratkaissut sillä, että käytän oikealla kädellä piirtopöytää ja vasemmalla näppäimistöä ja hiiren scrollia.

Kaiken kaikkiaan piirtopöytä oli itselleni iloinen kokemus. Alkuun tuntui, että nappeja oli liikaa, mutta lopuksi olisin jopa kaivannut tiettyihin strategisiin paikkoihin muutamaa lisänappulaa.

Plussat:
+Kevyt
+Sopivan pieni
+Hyvä piirtotuntuma
+Loistava "maalailuun"
+Ylivoimainen kohteiden rajaamiseen
+Kynä pysyy kädessä
+Huomattavasti hiirtä tarkempi liikkeissä
+Täydellinen matkustuskäyttöön

Miinukset:
-Scrollin uupuminen
-Ei syrjäytä hiirtä slidereitten raahaamisen vaikeuden takia
Pätevä piirtopöytä aloittelijalle ja matkoille Arvostellut Astrid 19.5.2017
Yleisarvio
Ensi silmäyksellä piirtopöytä on ihanan raikkaan näköinen, mukavaa vaihtelua aina mustiin elektroniikkamötiköihin. Se on sopivan pieni jotta se sujahtaa helposti läppärilaukkuun, eikä se pöydältäkään vie kamalasti tilaa.

Minulla on jo entuudestaan Wacomin intuos Pro Small-piirtopöytä, ja se on minulla lähes päivittäisessä käytössä kun editoin kuvia. Intuos Draw-piirtopöydän kytkeminen koneeseen kävi sekuntissa eikä uutta piirtopöytää varten tarvinnut erikseen ladata uusia ajureita. Piirtopöytä on yhteydessä koneeseen USB-piuhan kautta, ja se korvaa täysin hiiren. Oikea ja vasen hiiren näppäin löytyvät kynän nappuloista.

Verrattuna Intuos Pro-piirtopöytään pienempi kokoinen Intuos Draw on kooltaan näppärämpi. Pöydän käyttäminen vaatii hyvin pieniä ranneliikkeitä, mutta tarkkuus on kuitenkin varsin riittävä.

Pikanäppäimiä Draw-mallissa taaskin on vähemmän, sekä toisin kuin Intuos Prosta, siitä puuttuu portaaton pikanäppäin jota itse käytän mm. Brushin koon säätämiseen. Pikanäppäimet ovat mielestäni myöskin hieman hankalassa kohtaa kun ne ovat aseteltu piirtopöydän yläreunaan. Intuos Prosta näppäimet löytyvät vasemmasta reunasta jolloin niitä on helppo käyttää vasemmalla kädellä oikean ollessa kynäkäsi.Intuos Prossa olen pitänyt piirtolevyn pinnasta. Se on hieman samettisen tuntuinen, eikä kynä töksähdä niin pahasti pöydän pintaan. Draw-pöydän pinta taas on hieman kovempaa muovia, jolloin tuntuma on vähän liukkaampi.

Suurin ero piirtopöydissä ei silti löydy itse pöydistä, vaan kynistä. Draw-pöydän kynä on todella ohut, liukas ja hikoaa kädessä. Se lähtee pyörimään ja aina kun haluan käyttää kynän näppäimiä, minun täytyy ensin pyöräyttää kynä oikein päin ennen kuin löydän ne. Intuos Pron kynä taas on hieman paksumpi ja se on päällystetty nihkeämmällä ”hihalla” joka saa kynän pysymään jämäkästi kädessä ja oikeassa asennossa. Kynä on muotoiltu paljon ergonomisemmin, ja piirtopöydän mukana tulee kynäteline jossa kynä pysyy hyvin tallessa samalla säilöessään sisällään kynän vaihtopäät.

Jos Intuos Draw-mallissa olisi parempi kynä, pääsisi sekin varmasti päivittäiseen käyttöön. Tälläisenään se soveltuu kyllä erinomaisesti matka piirtopöydäksi, mutta testailun jälkeen vanha piirtopöytäni Intuos Pro Small pitää jykevästi paikkansa lempparinani.

Suosittelen Intuos Draw-piirtopöytää ensimmäiseksi piirtopöydäksi. Sillä pääsee nopeasti alkuun, eikä se myöskään ole hinnalla pilattu.
Näppärä piirtopöytä aloittelijalle Arvostellut SL 17.5.2017
Yleisarvio
Olen käyttänyt vain joko perinteistä hiirtä tai kannettavan kosketuslevyä, joten uusi ”hiiri” jännitti ja mietin mahtaakohan siitä tulla mitään. Alussa olikin totuttelemista saada kynä, piirtopöytä sekä näppäimistö toimimaan sulassa sovussa. En meinannut millään muistaa ottaa kynää käteen vaan käsi oli koko ajan menossa tietokonehiiren päälle ja kynä vierikin lattialle vähän väliä, mutta ajan kanssa se alkoi pysyä sormien välissä. Viikon jälkeen en enää edes laittanut kynää pöydälle vaan se kulki luontevasti koko ajan mukana.
Toinen haaste oli ymmärtää kuinka herkästi kynä reagoi kosketukseen. Meni hetki ennen kuin tajusin, että kynää tulee pitää hieman tason yläpuolella eikä kiinni siinä. Mielestäni siihen oli yllättävän vaikea tottua ja vahinkokosketuksia tuli alussa aika paljon. Myöskään kynän pää ei toiminut joka kohdassa samalla tavalla. Välillä se toimi vain tietyissä asennoissa ja sitä joutui painamaan alustaan vahvemmin, kun taas toisinaan pelkkä hipaisu riitti. Se teki käyttöön totuttelemisesta hankalaa. Reagointiherkkyys oli kaikkein haastavin osuus ja se on vieläkin hieman hakusessa.
Piirtopöytä oli suhteellisen iso ja olin ajattelut sen toimivan aika samalla tavalla kuin hiiri. Se mikä tuli kuitenkin yllätyksenä, oli että jos halusin sulkea esimerkiksi Word-dokumentin, piti kynä viedä pöydän oikeaan yläkulmaan, joka oli kaukana näppäimistöstä. Piirtopöytä on kuin tietokoneen ruutu ja jos haluat sulkea koneen vasemmasta alalaidasta, tulee sinun viedä kynä samaan kohtaan pöydässä. Käyttö olisi ollut hieman helpompaa, jos kynää ei olisi tarvinnut siirrellä niin laajalla alueella.

PLUSSAT

+ kynän koko, sopi mukavasti käteen
+ kevyt
+ toimintonäppäimet

MIINUKSET

– Kynä ei toiminut kunnolla kaikissa kohdissa

– Kynä reagoi välillä liian herkästi kosketukseen

– Kynälle ei ollut säilytyskoteloa

Kokonaisuudessaan WACOMin piirtopöydästä jäi hyvä fiilis, vaikka haasteita olikin.
Testissä Wacomin piirtopöytä Intuos Draw Pen S Arvostellut Suski 16.5.2017
Yleisarvio
Lisää tarkkuutta kuvankäsittelyyn sekä digitaalisten tiedostojen piirtämiseen ja luonnosteluun. Piirtopöytä ja paineentunnistava kynä ovat kuuluneet olennaisena osana kuvankäsittelyvälineistööni lähes alusta alkaen. Hiirellä yksityiskohtaisten valintojen ja rajausten tekeminen Photoshopissa on hankalaa, joten piirtopöytä korvaa käytännössä hiiren kokonaan.

+ Koko: 210 x 178 x 10 mm ja 290 g. Ei vie paljoa tilaa pöydältä.
+ Mahtuu hyvin reppuun ja on kätevämpi ottaa mukaan reissuun kuin Pro M -malli.
+ Aktiivinen tasolla on pisteitä, jotka ovat säännöllisesti yhtä kaukana toisistaan. Pisteiden avulla on helppo piirtää suoria tai vinoja linjoja.

- Verrattuna Pro M -malliin kynä ei liiku ihan yhtä sulavasti pöydän pinnalla. Lisäksi kynä tuntuu käteen pienemmältä, ohuemmalta ja liukkaammalta, kuin Pro M -mallin paksumpi kynä. Paketissa ei tule vaihtoteriä, mutta niitä voi hankkia erikseen.
- Alussa vaihto hiirestä kynään aiheutti oikeaan ranteeseen virheasennon ja ranne kipeytyi. Korjasin työasennon fysioterapeutin ohjeilla siten, että siirsin näppäimistön tietokoneen ja piirtopöydän väliin enkä pitänyt näppäimistöä ja piirtopöytää vierekkäin.

Yhteenveto: Sopii aloittelevalle graafikolle tai valokuvaajalle kuvankäsittelyyn. Netistä löytyy paljon tutoriaaleja sekä aloittelevalle että edistyneemmälle käyttäjälle: http://www.wacom.com/en-us/support/product-support/tutorials

Kirjoita oma arvostelusi

Vain rekisteröityneet asiakkaat voivat kirjoittaa arvosteluja. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy