Ammattina seikkailija

Daniel Taipale on tehnyt seikkailusta itselleen työn. “Mä oon joka päivä siitä kiitollinen. Mun toimisto on siellä, missä mä olen.”

Daniel aloitti kuvaamisen 2000-luvun alkupuolella. Innostus syttyi isän matka-albumeista, joiden kuvat ja tarinat ovat jääneet mieleen elävästi. “Parikymppisenä lähdin kameran kanssa maailmalle. Aloitin reissukuvien ympärille blogin, joka keräsi paljon lukijoita.” Sosiaalisen median ja etenkin Instagramin myötä valokuvaajien tapa työskennellä muuttui. “Instagramin avulla pystyin julkaisemaan kuvat helposti ja nopeasti kaikkien nähtäville.”

Minimalistisuus, graafisuus, pehmeät sävyt ja harmonia ovat ominaisia Danielin kuvissa aiheesta riippumatta. “Mä oon aina fiilistellyt filmikuvia. Niiden värimaailma on aivan erityinen ja samaa tunnelmaa mä tavoittelen omien kuvien jälkikäsittelyssä,” Daniel sanoo.

Majakkasaarien karu luonto ja meri luovat upean ympäristön valokuvaukseen. “Isokari on uniikki paikka, halusin ehdottomasti yöpyä täällä,” Daniel toteaa. Majakkasaaret ja niiden tunnelma ovat kiehtoneet myös Danielia jo pitkään. Valokuvaukselle otolliset tunnit on auringonnousun ja laskun ympärillä, kultaisella hetkellä. Tällöin aurinko on matalalla ja se värjää maiseman pehmeällä kultaisella sävyllään. Tälläisten kuvien takia on tehtävä tiettyjä uhrauksia.

“On tosi palkitsevaa, kun voi inspiroida ihmisiä löytämään upeiden luontokohteiden äärelle ja kokemaan omat suuret seikkailut.”

Danielin luottokalusto

MEERI KOUTANIEMI

Meeri Koutaniemelle valokuva on aktivismin väline...

SIMELIUS SIMELIUS

Simelius Simeliukselle studio on visuaalinen laboratorio...

MIRA & THILDA BERGLIND

Valokuvaajasiskoksille Mira ja Thilda Berglindille valokuvaus toimii portaalina sisäisen ja ulkoisen maailman välillä...

MARTINA WÄRENFELDT

Martina Wärenfeldtin sisäinen taiteilija on päästetty vapaaksi...

MARKUS VARESVUO

Markus Varesvuo metsästää täydellistä lintukuvaa...

Tilaa Rajalan uutiskirje

Copyright © 2019 Osakeyhtiö Osk. Rajala