Ihminen ja tarina kuvan keskiössä

Kahdesti musiikkivideoistaan Emma-palkittu Raisiolainen luova duo Simelius Simelius näkee studion visuaalisena laboratoriona. “Siellä me kokeillaan ideoita, joiden toimivuudesta me ei olla ihan vielä varmoja. Me halutaan säilyttää meidän tekemisessä ilo, leikki ja kokeellisuus,” Nana kertoo.

Alun perin Nana työskenteli valokuvaajana itsenäisesti, mutta vuosien saatosta hänestä ja Juhanasta muodostui työpari. Kun kaksi erilaista visuaalista maailmaa kohtaavat, syntyy tunnistettava Simelius Simelius -maailma. Nanan valokuvaustaiteesta ammentava maksimalismi ja Juhanan dokumentaarinen skandi-tyyli täydentävät toisiaan.

Simelius Simelius -tuotannot ovat vuorovaikutukseen perustuvia projekteja. Kaikki ideat ovat tervetulleita ja kuvauksiin halutaan rakentaa avoin ja luottavainen ilmapiiri, jossa on tilaa myös hassutteluun.

Kaksikko erikoistuu hybridi-tuotantoihin, eli samassa tuotannossa tehdään liikkuvaa kuvaa ja valokuvaa. Nana toimii ohjaajana, ja on kuvauksissa vastuussa ihmisistä. Juhana taas on vastuussa tekniikasta, joka tarkoittaa valaisun tyyliä ja koko kuvausteknistä tiimiä. Luotettava ja laadukas kalusto on avainasemassa isoissa tuotannoissa. “Meidän kuvat menee isoille foorumeille, joten on tosi tärkeää, että meidän kalusto mahdollistaa sen, että kuvat on huippulaatuisia, vaikka me kuvataan välillä aika haastavissakin valo-olosuhteissa.” Nana toteaa.

“Me tehdään meidän unelmien duunia, mut monella tavalla mä koen, et me ollaan vasta raapaistu pintaa.
On vielä monta ihmistä kuvattavana ja kohdattavana, ja monta visuaalista maailmaa rakennettavana.”

Nanan ja Juhanan luottokalusto

MARTINA WÄRENFELDT

Martina Wärenfeldtin sisäinen taiteilija on päästetty vapaaksi...

MARKUS VARESVUO

Markus Varesvuo metsästää täydellistä lintukuvaa...

DANIEL TAIPALE

Daniel Taipale on Instagram-ajan tutkimusmatkailija...

MEERI KOUTANIEMI

Meeri Koutaniemelle valokuva on aktivismin väline...

MIRA & THILDA BERGLIND

Valokuvaajasiskoksille Mira & Thilda Berglindille valokuva toimii portaalina sisäisen ja ulkoisen maailman välillä...

Tilaa Rajalan uutiskirje

Copyright © 2019 Osakeyhtiö Osk. Rajala